تکنیک‌های آرامش در جلسات: افزایش بهره وری و کاهش استرس

در دنیای تجاری و پرشتاب امروزی، جلسات بخشی ضروری از زندگی کاری و روزمره ما هستند. بااین‌حال، جلسات همچنین می‌تواند منبع استرس و اضطراب برای بسیاری از کارمندان باشد که اغلب منجر به کاهش بهره‌وری و افزایش تنش می‌شود. برای مقابله با این امر، استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی در جلسات به یک رویکرد محبوب برای افزایش بهره‌وری و کاهش استرس در میان کارکنان تبدیل‌شده است. در این مقاله، به بررسی تکنیک‌های مختلف در این زمینه خواهیم پرداخت که می‌توان از آن‌ها در جلسات، و در جهت ایجاد یک محیط مساعدتر و بدون استرس استفاده کرد.
ذهن آگاهی
یکی از تکنیک‌های آرام‌سازی مؤثر که می‌توان در جلسات اجرا کرد، تمرکز حواس است. ذهن آگاهی شامل توجه به لحظه حال با نگرش غیر قضاوتی است. در طول جلسات، کارکنان می‌توانند با تمرکز بر تنفس، مشاهده افکار و احساسات خود بدون اینکه تحت تأثیر آن‌ها قرار گیرند، به‌طور کامل و بدون حواس‌پرتی، در بحث و موضوع جلسه شرکت کنند. ذهن آگاهی می‌تواند به کارمندان کمک کند تا متمرکز بمانند، استرس را کاهش دهند و توانایی خود را برای مشارکت فعال در جلسه بهبود بخشند.
ذهن آگاهی شامل توجه به لحظه حال با نگرش غیر قضاوتی است. در طول جلسات، کارکنان می‌توانند با تمرکز بر تنفس، مشاهده افکار و احساسات خود بدون اینکه تحت تأثیر آن‌ها قرار گیرند، به‌طور کامل و بدون حواس‌پرتی، در بحث و موضوع جلسه شرکت کنند
شل کردن عضلات ماهیچه‌ای
یکی دیگر از تکنیک‌های آرام‌سازی که می‌توان در جلسات استفاده کرد، شل کردن عضلات ماهیچه‌ای دست یا پا جهت رهایی از تنش فیزیکی و ایجاد آرامش هست برای این کار می‌توان انگشتان دستان خود را به حالت مشت و در کف دست فشرده و بعد از چند ثانیه آن را رها کنید. سعی کنید این کار را چندین مرتبه و با انگشتان دست‌وپاهای خود تکرار کنید
تمرینات تنفسی
تمرین‌های تنفسی نیز تکنیک‌های آرام‌سازی مؤثری هستند که می‌توانند در جلسات گنجانده شوند. به‌عنوان‌مثال، تنفس عمیق شامل تنفس آرام و عمیق از دیافراگم است که می‌تواند به آرامش سیستم عصبی و کاهش استرس کمک کند. کارمندان می‌توانند در طول جلسات با کشیدن نفس‌های آهسته و عمیق، دم از بینی و بازدم از طریق دهان، تنفس عمیق را تمرین کنند.
استراحت بین جلسات
علاوه بر این تکنیک‌های تمدد اعصاب، گنجاندن آنتراکت یا همان استراحت‌های کوتاه در طول جلسات طولانی نیز می‌تواند برای آرامش مفید باشد. جلسات ممکن است گاهی طولانی و ازنظر ذهنی خسته‌کننده باشد و منجر به افزایش استرس و کاهش بهره‌وری شود. با گنجاندن استراحت‌های کوتاه، کارکنان می‌توانند زمانی برای استراحت و تجدیدقوا داشته باشند، که می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا در طول جلسه متمرکز و درگیر بمانند. در طول زمان استراحت، کارمندان می‌توانند در فعالیت‌های آرامش‌بخش مختلف، مانند حرکات کششی، راه رفتن یا بستن چشم‌های خود برای چند لحظه، شرکت کنند. این وقفه‌ها می‌تواند به کاهش استرس، افزایش بهره‌وری و ایجاد محیطی آرام تر و مساعدتر برای جلسه کمک کند.
تغییر فضا و محیط جلسه
ایجاد یک محیط آرام و آرامش‌بخش در اتاق جلسه نیز، تأثیر بسزایی در آرامش افراد شرکت‌کننده در جلسه دارد. کم کردن نور و استفاده از چیدمان صندلی‌های راحت، می‌تواند به کارکنان کمک کند تا در طول جلسات احساس آرامش و آسودگی بیشتری داشته باشند. علاوه بر این، استفاده از گل و گیاهان طبیعی یا نور طبیعی، می‌تواند باعث آرامش و کاهش استرس در بین کارکنان شود. ایجاد یک محیط آرام می‌تواند به خلق فضایی مناسب برای یک جلسه آرام تر و سازنده‌تر کمک کند.
کم کردن نور و استفاده از چیدمان صندلی‌های راحت، می‌تواند به کارکنان کمک کند تا در طول جلسات احساس آرامش و آسودگی بیشتری داشته باشند.
توجه به این نکته ضروری است که استفاده از تکنیک‌های ذکرشده، قرار نیست جایگزین محتوا و هدف جلسه شود. در عوض، این راه‌کارها می‌تواند منجر به جلسات مؤثرتر و سازنده‌تر شود. با تمرین تکنیک‌های آرام‌سازی در طول جلسات، کارکنان می‌توانند استرس را کاهش دهند، تمرکز و تمرکز را بهبود بخشند و توانایی خود را برای مشارکت فعال در بحث‌ها و ارائه ایده‌های خود افزایش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

گفتار ثروت ساز

چگونه در جلسات کاری ، با قدرت و با اعتماد به نفس صحبت کنیم؟
کتابی کاربردی برای افرادی که تازه وارد محیط کار شده‌اند

این مقالات را هم بخوانید